Un votant a fost prea ferm şi a ştampilat două partide - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un foarte mic incident s-a produs la secţia de votare 45, unde un votant s-a speriat că mai era o ştampilă în dreptul unei formaţiuni politice! Nu a fost vorba despre un incident propriu-zis, care să impună anularea votului, ci de faptul că hârtia pe care au fost imprimate buletinele de vot fiind foarte subţire, ca o sugativă, ştampila a trecut pe verso, imprimându-se şi în dreptul altei formaţiuni politice!

A fost un caz izolat întâlnit la Secţia de Votare 45 de la Şcoala Generală Nr. 7, Corpul B, unde alegătorul a sesizat că, după ce votase în dreptul formaţiunii politice preferate, întorcând foaia mai era o ştampilă în dreptul altui partid. „Votantul a fost prea ferm, a explicat preşedintele secţiei, Alexandra Argentina, a îmbibat prea mult ştampila şi, cum hârtia este prea subţire, a trecut dincolo, nu trebuia să apese atât de tare ştampila. Votul e valabil, se poate vedea clar opţiunea, iar ce s-a imprimat pe verso nu este luat în considerare, însemnul votat este imprimat invers“.

Despre frecvenţa cetăţenilor înscrişi pe liste, ea a precizat: „Din cei 1.400 de alegători câţi avem înscrişi pe liste, până la ora 14.00 au votat aproximativ 200. Am avut un val de alegători după ora 9.00 şi în jurul orei prânzului au mai venit oamenii să-şi exercite dreptul la vot, probabil după ce au ieşit de la biserică. În general, din experienţa altor alegeri, cam acesta este ritmul de votare. Ne aşteptăm să mai avem încă două ture în care frecvenţa să fie mai mare, între orele 16.00–18.00 şi 19.00 – 21.00. În rest, nu am avut incidente, totul a decurs în condiţii normale, cu respectarea măsurilor de pandemie impuse de autorităţi“.

JCS-Alexandra Gorghiu