Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mâine, la ora 11, cei mici și cei mari sunt invitați la noua premieră a Teatrului de Vest. Este vorba despre spectacolul pentru copii regizat de Tony Adam Horațiu, intitulat „Lampio și grăuntele de lumină”. Un spectacol a cărui temă principală este cea a cunoașterii de sine, având ca personaj principal un licurici în căutarea propriei lumini!

Într-o pădure unde trăiesc mii de licurici care luminează prin talentul lor o putem întâlni și pe Hope, cea care are grijă ca Noctilunga să stea departe de cei fragili. Aici trăiește și Zâna Viselor, dar și Lampio, cel fără de lumină. Curajos și încrezător, el pleacă într-o aventură pentru a-și găsi lumina. În drumul său întâlnește licurici care îi devin prieteni și care încearcă să îl ajute să își găsească lumina, dar cu toate acestea, obstacolele nu întârzie să apară.

„Căutările lui Lampio sunt căutările fiecăruia dintre noi. Încercările lui sunt încercări pe care toţi le avem de trecut. Cum acestea nu sunt întotdeauna uşoare, apariţia Noctilungului, monstrul deznădejdei, este o întâlnire extrem de importantă în călătoria noastră. Conflictul dintre Noctilung şi Hope, surprins într–un ameţitor moment coregrafic, este unul dintre momentele cheie ale spectacolului, aşa cum în viaţa noastră, lupta dintre deznădejde şi speranţă este definitorie.”, afirmă regizorul despre spectacolul pe care l-a pus în scenă la Reșița.

Spectacolul poate fi receptat diferit la vârste diferite. La primul nivel, piesa prezintă isprăvile lui Lampio şi felul cum reuşeşte să–şi recapete strălucirea. În profunzime însă, vorbeşte despre puterea interioară, curaj, determinare, talent şi descoperirea propriei valori.

JCS-Ionel Ivașcu