Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fundația „Iancu de Hunedoara“ a fost cea care a realizat o bucurie zilele trecute Forumului Democratic al Germanilor. La inițiativa ei, a dăruit organizației implicate anul acesta în mai multe proiecte dedicate împlinirii a 250 de ani de industrie la Reșița, o placă de granit care să amintească de acest jubileu peste ani și ani!

Placa realizată în granit negru poartă următoarea inscripție: „La împlinirea a 250 de ani de industrie siderurgică la Reșița, aducându-ne aminte de aprinderea în anul 1771 a primelor două furnale reșițene, „Franciscus” și „Josephus”, aducem un omagiu oamenilor Reșiței, fără de care flacără nu ar fi luminat până astăzi, în anul 2021!“.

Placa va fi montată pe unul din pereții Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița, în curtea acesteia, și va aminti în viitor de multele manifestări care s-au desfășurat aici în acest an jubiliar care a marcat un sfert de veac de Reșiță industrială.

„Mulțumiri Fundației Iancu de Hunedoara, dr. ing. Romulus Vasile Ioan (manager TMK Reșița) și lui Andrei Bălbărău, inițiatorii și susținătorii acestui demers. Placa va fi dezvelită în data de 18 decembrie 2021, Ziua minorităților naționale din România“, a precizat preşedintele FDG Caraș-Severin, Erwin Josef Ţigla.

JCS-N.C.