Caraş-Severin, Romania

TEREGOVA – Agoniseala de o viaţă a unei familii din Teregova s-a prefăcut în scrum chiar de Sfântul Ion. Incendiul a fost anunţat pe 6 ianuarie, în jurul orei 22.00.

Două dintre autospecialele de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Caransebeş au parcurs cei aproximativ 35 de kilometri dintre cele două localităţi în mai puţin de 30 de minute. Situaţia de la faţa locului a determinat chemarea încă unei autospeciale, astfel că, numărul total al pompierilor militari prezenţi a fost de 21, iar în dimineaţa de 7 ianuarie un grup de pompieri a fost înlocuit.

La sosirea profesioniştilor, doi dintre membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teregova se aflau deja în acţiune cu autospeciala din dotare. Deşi au reuşit să evite producerea unor pagube mult mai mari, pompierii militari nu au mai reuşit să salveze nimic din una din casele care a ars în totalitate, valoarea bunurilor distruse fiind estimată la aproximativ 130.000 lei.

Pagubele la celelalte două case care au fost afectate de incendiu au fost limitate. Problema a fost legată de sursele de apă deficitare. Retragerea din dispozitiv a pompierilor a avut loc în 7 ianuarie, la ora 14.30. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric.