Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proaspăt ieşită de sub tiparul Editurii „David Press Print” din Timişoara, cea de-a 14-a carte a autorului a fost lansată marţi la Reşiţa.

Înconjurat de prieteni, scriitori, poeţi, profesori universitari, doctori şi oameni din lumea artelor, publicistul Titus Crişciu şi-a prezentat cea mai recentă apariţie editorială: volumul „Cu drag, Titus”.

Apreciată de critici ca fiind cea mai personală carte pe care autorul a scris-o până acum, aceasta a fost gândită şi împărţită în trei părţi. În partea întâi autorul prezintă mai multe portrete conturate unor personalităţi din diverse sfere, începând cu lumea teatrului şi a muzicii, continuând apoi cu cea a artelor şi a literaturii. Partea a doua aduce în prim-plan opiniile unor oameni de cultură din Banatul de Munte legate autor, iar în ultima parte regăsim monstre de publicistică şi recenzii de carte în care Titus Crişciu excelează prin observaţii pertinente şi profesioniste.

Despre autor au vorbit o serie de personalităţi ale spaţiului cultural cărăşean, şi nu numai: prof. univ. Ion David, care este şi directorul Editurii „David Press Print”, lector univ dr. Dorina Chiştoia, dr.fil. Ada D. Cruceanu, editorul Gheorghe Jurma, preotul Vasile Petrica, criticul Adrian Stepan, scriitorul Gheorghe Zincescu, şi fostul rector al universităţii reşiţene, prof. Ion Vela.

Cu toţii au avut numai cuvinte de laudă la adresa autorului, caracterizat ca fiind o persoană tenace şi vulcanică deopotrivă, dar care realizează mereu tot ceea ce-şi propune, aşa cum îi şade bine oricărui gazetar, meserie pe care Titus Crişciu a îmbrăţişat-o imediat după anii ’90.

Titus Crişciu a debutat în atmosfera culturală a Reşiţei ca inspector la Comitetul pentru Cultură şi Arte, fiind şi redactor pentru Caraş-Severin la cotidianul „Renaşterea Bănăţeană” şi colaborator la mai multe publicaţii literare din ţară, precum şi la cotidianul Jurnal de Caraş-Severin.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu