Un nou program de studii la universitatea reşiţeană - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba de programul de studii „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică” ce se va lansa în noul an universitar 2020 – 2021. Este un program de studii de nivel 5, respectiv şcoală postliceală, cu durata de un an, acesta fiind organizat în cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu”, structură a universității reșițene!

Programul şi Colegiul au primit autorizarea de funcționare de la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, în urma evaluării externe care a avut loc la sfârşitul anului trecut, în acest fel universitatea reşiţeană completându-şi oferta de studii.

Trebuie reţinut că acest program postliceal se adresează absolvenţilor de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat. Prima generație de cursanți va beneficia de formare în regim fără taxă, costurile aferente derulării programului fiind asigurate prin proiectul POCU 121030 „Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative”.

Programul răspunde nevoii companiilor din regiune de a angaja tehnicieni în domeniul prelucrărilor pe mașini cu comandă numerică, dar şi elevilor care vor să lucreze în domeniu.

JCS-A.G.