Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Delegația unei companii producătoare de panouri de tâmplărie multistrat s-a aflat la Reșița. Conform primarului Ioan Popa, posibilul investitor vrea o suprafață de 4-5 hectare de teren!

Cum, în parcul industrial, Reșița nu mai dispune de o suprafață atât de întinsă, compania germană ar putea construi fabrica în parcul nr. 2, în zona fostei uzine cocso-chimice. Acolo, primăria a reușit să ia înapoi zece hectare de teren de la firma austriacă Haider. „În zonă avem disponibil terenul necesar, iar dânșii se arată interesați și de halele din zonă. Acestea au aparținut UCMR și nu figurează în planul de reorganizare a acestei societății.”, a declarat primarul.

Din spusele sale, reținem că este vorba despre o companie mare care vrea să deschidă o fabrică în România. Reprezentanți acesteia au ajuns la Reșița după vizite similare în alte orașe din țară. „Au venit de la Hunedoara. În general, cam așa se întâmplă, se merge la Sibiu, Deva, Hunedoara, pentru a vedea unde este locul cel mai potrivit ca să investească. Așa s-a întâmplat și în cazul EMZ. Dânșii au avut de ales între Sibiu, Deva și Reșița, și în final, ne-au ales pe noi. Sperăm să se întâmple la fel și acum!”, a încheiat primarul, care deocamdată nu poate dezvălui numele posibilului investitor.

JCS-Ionel Ivașcu