Un Nissan şi un BMW, confiscate la frontieră - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

NAIDĂȘ – Poliţiştii de frontieră de la Naidăş şi Foeni au depistat, la controlul de frontieră, doi cetățeni români, care conduceau două autoturisme, semnalate ca fiind căutate de autorităţile din Marea Britanie, respectiv Italia.

Marţi, 25 iunie, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăș, judetul Caraș – Severin, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, un român de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Nissan. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie. Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană necunoscută, contra sumei de 7000 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

Câteva ore mai târziu, la ora, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, judetul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, un individ de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că și acest autoturism figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare din luna aprilie 2019, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul din Timișoara, plătind suma de 4500 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

Autoturismele, în valoare totală de aproximativ 11.500 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș, respectiv la sediul Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

N.C.