Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Marți seara, acesta a plecat de la stâna unde locuia cu părinții, fiind găsit pe raza orașului Oravița, în această dimineață! 

Polițiștii cărășeni au efectuat căutări în vederea depistării unui minor de 9 ani. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în data de 18 ianuarie 2022, la ora 21.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Oravița au fost sesizați de către mama minorului despre faptul că Pătru Mario Aciobăniței a plecat de la o stână situată între Oravița și Brădișoru de Jos și nu a mai revenit.

„Imediat după sesizare au fost demarate căutări și verificări pe raza orașului Oravița și a localităților învecinate, în vederea depistării cât mai rapide a minorului. În cursul nopții, au fost continuate căutările minorului de 9 ani, plecat de la o stână de lângă Oravița. Minorul a fost văzut ultima dată, marți, în jurul orei 19.00, pe raza orașului Oravița. La activitățile de căutare și scotocire au fost angrenați peste 80 de angajați MAI, dintre care 65 de polițiști, împreună cu polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri militari. De asemenea, au fost folosite aparate de vedere pe timp de noapte, din dotarea Poliției de Frontieră”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Prin urmare, au fost efectuate verificări pe raza orașului Oravița și a localităților învecinate, în stații CFR, la stâne și sălașe din zonă, precum și în alte locuri unde ar fi putut fi găsit. Din fericire, minorul a fost găsit de polițiștii cărășeni, în dimineața zilei de miercuri, 19 ianuarie 2022, pe raza orașului Oravița.

„În acest moment, acesta se află în custodia poliției, urmând a fi prezentat cadrelor medicale pentru examinarea stării de sănătate a acestuia. Din punct de vedere vizual, acesta nu pare să fi suferit vătămări corporale, având o stare generală bună, nefiind victima niciunei infracțiuni. În cauză urmează a fi informați reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor”, a mai evidențiat IPJ Caraș-Severin.

În acest caz, polițiștii continuă verificările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și circumstanțelor care au condus la plecarea minorului de la domiciliu, precum și a împrejurărilor în care s-a aflat pe tot parcursul perioadei în care a fost plecat.

JCS-S.P.