Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit raportării de azi, de la ora 13, a Institutului Național de Sănătate Publică, județul Caraș-Severin figura cu un total de 144 de cazuri confirmate. Decesul, cel de-al nouălea înregistrat în Caraș-Severin de la începutul pandemiei, este al unei femei în vârstă de 75 de ani din Dognecea, care se afla internată la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

În ce privește cazurile noi de infectați apărute în ultimele 24 de ore, cinci persoane, trei din Reșița și alte două tot din Dognecea, au fost internate la SJU Reșița, în timp ce la Caransebeș, Spitalul Bora a primit două noi cazuri, un preot din municipiu și un bărbat de 69 de ani din Iaz, așteptându-se acum rezultatele testelor pentru cei șapte copii ai preotului și soția acestuia.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat recordul de până acum al numărului de noi cazuri de îmbolnăvire – 889, iar la capitolul decedați, România a trecut pragul de 2000 de morți, cu un total de 2009.

Pe de altă parte, până în prezent, 913 pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere. În ce privește testările, la nivel naţional, au fost prelucrate până acum 943.733 teste, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

JCS-L.A.