Un 13 cu noroc la asamblat biciclete - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cifra reprezintă totalul celor care au reuşit, în vreme de criză, să se angajeze la operatorul reşiţean.În urmă cu aproximativ o lună, în 16 martie, la Reşiţa a fost organizată o Bursă de muncă la solicitarea VeloCity. Societatea îşi prezentase deja planurile de extindere şi dezvoltare de noi capacităţi de producţie, inclusiv cele de pe o parcelă din Parcul Industrial de pe Valea Ţerovei (prin proiectul SportCity), toate implicând sute de noi angajări pe malurile Bârzavei.

În cadrul acţiunii, firma şi-a manifestat intenţia de a angaja 44 de persoane, în majoritate muncitori necalificaţi pentru activităţile implicate de asamblarea de biciclete. Reşiţenii nu s-au lăsat aşteptaţi la acţiune, 107 fiind luaţi în evidenţele altei societăţi aparţinând Grupului UCM, care să le intermedieze angajările.

Deşi niciunul dintre participanţi nu s-a dovedit suficient de convingător pentru a beneficia de o angajare imediată, 71 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviuri şi probe. La o lună după prima selecţie, AJOFM Caraş-Severin ne informează că doar 13 dintre cei selectaţi au reuşit să obţină angajarea.

Pentru celelalte persoane participante la târgul de muncă mai există o şansă. Acestea au rămas în baza de date a firmei care se ocupă de intermedieri şi ar putea beneficia, în viitor, de servicii de mediere care nu sunt finanţate din fondul de şomaj.

Antoniu Mocanu