Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Uzina primește astfel o nouă șansă la viață, producția va începe cu 150 de angajați, urmând ca numărul acestora să crească anul viitor spre 400. Asta spune deputatul Silviu Hurduzeu! Rămâne să vedem dacă va fi așa!

„O victorie importantă: Combinatul Oțelu Roșu primește o nouă șansă la viață. Se salvează și creează câteva sute de locuri de muncă. Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, cel mai important și serios constructor de infrastructură din România, a cumpărat și virat banii pentru creanțele Combinatului și va relansa producția de aici. În primă instanță, vor fi aproximativ 150 de angajați, iar de anul viitor se va ajunge la 300-400 de locuri de muncă astfel create. Vestea este minunată mai ales că știm cât de greu este să atragi investitori în județul Caraș-Severin, dar și cât de multe bețe-n roate au fost puse pentru ca această investiție să nu se realizeze. Este un moment în care binele triumfă în fața celor care vor să mențină județul sărac și izolat de restul țării.“, a precizat Hurduzeu.

Din sursele noastre de la ANAF am putut afla că Umbrărescu a achitat, în dimineața de 16 februarie, creanța de 63 de milioane de lei pentru combinat, iar domiciliul fiscal al contribuabilului a fost mutat la Oțelu Roșu.

Specialiștii din domeniu cu care am stat de vorbă cred că omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a preluat combinatul de la Oţelu Roşu pentru că în construcţiile pe care le face are nevoie de fier. Mult fier beton. Şi cum va începe reconstrucţia Ucrainei, a Turciei, se preconizează o criză de fier în viitorul apropiat. Aşa că afacerea este bine gândită. Demararea activităţii va fi însă una foarte dificilă pentru că la Oţelu Roşu lipseşte laminorul, iar cuptorul a stat fără activitate mai bine de 10 ani. Ca să nu mai vorbim de personalul calificat. Însă, pentru un investitor cu bani, nimic nu este imposibil!

JCS-A.M.

FOTO: Ciprian Tiron