Caraş-Severin, Romania

Fanii pot urmări ultima reprezentanţie a studentelor pe prima scenă vineri, 13 mai, de la ora 17.00, la Sala Polivalentă din Reşiţa, când va avea loc meciul dintre Universitatea şi HCM Roman.

Deşi era considerată victimă sigură în primul an de Ligă, fiind nou-promovată, Universitatea Reşiţa a produs o imensă surpriză, făcând meciuri bune şi obţinând unele victorii pe care nimeni nu le anticipa. Astfel, echipa reşiţeană a păşit în al doilea an în Liga Naţională, mult mai greu decât primul. Deja adversarele şi-au luat măsuri, pentru că Universitatea nu mai era o necunoscută în handbalul feminin.

În schimb, gruparea studenţească reşiţeană a slăbit, pierzând în pauza competiţională două jucătoare de bază, Anişoara Marcu şi Mirabela Toma. Apoi, după începerea campionatului, rând pe rând, au mai plecat şi alte jucătoare, printre care căpitanul Claudia Rupa şi Ştefania Lazăr, care evoluează acum cu succes în campionatul Poloniei.

Fără un lot solid, Universitatea Reşiţa a rămas multe etape pe ultimul loc, fără nici un punct. Revirimentul s-a produs în retur, studentele reintrând în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională.

Chiar şi cu două etape înainte de finalul sezonului mai erau şanse matematice de salvare de la retrogradare. Însă, înfrângerea drastică de la Zalău, pusă şi pe seama arbitrajului, a năruit toate speranţele studentelor reşiţene.

Astfel, meciul din ultima etapă, cu HCM Roman, nu va conta decât pentru palmares, iar iubitorii handbalului, cei care au fost alături de echipă pe parcursul celor doi ani, sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă pentru a-şi lua la revedere de la handbalistele reşiţene, care au jucat doi ani în Liga Naţională. Partida va fi arbitrată de Adrian Dima şi Florinel Ichim, ambii din Galaţi.

Adaugă comentariu