Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru că, la jumătatea lunii iunie, a treia ediţie Color the Village se va desfăşura în Caraş-Severin, mai exact la Ilidia, echipa Asociației Acasă în Banat a făcut recent prima vizită de documentare în teren!

Se pare că primăvara a venit la Ilidia odată cu echipa de la Asociaţia Acasă în Banat! Sâmbătă, 6 februarie, pe un soare dulce de primăvară, 20 de voluntari au luat la pas uliţele din Ilidia. Fiecare colţişor a fost studiat şi fotografiat. Case, ferestre, porţi scuptate, băncuţe din piatră, nimic nu a scăpat de aparatul de fotografiat. Şi pentru ca documentarea să fie completă pentru acţiunea ce urmează să aibă loc la mijlocul lunii iunie la Ilidia, când Asociaţia Acasă în Banat va zugrăvi faţadele a peste 30 de case în doar 3 zile, întâlnirea cu oamenii locului a fost de fapt, cel mai de preţ lucru.

„Bine te-am găsit, Ilidia! Astăzi am făcut cunoştinţă cu Ilidia şi comunitatea locală. Ne-am dat întâlnire în centrul satului şi vremea cu iz de primăvară ne-a umplut de energie. Echipa Acasă în Banat, formată din peste 20 de voluntari îndrumaţi de ghidul nostru local, domnul Brebu Pavel, a luat la pas fiecare stradă şi a fotografiat toate casele din sat. Am descoperit şi mai multe poveşti fascinante, ne-am minunat de fiecare colţisor, de fiecare băncuţă de piatră şi de minunatele decoruri sculptate în lemn ale porţilor şi ferestrelor. Ne-am bucurat să întâlnim oameni calzi şi primitori, dornici să ne cunoască şi dispuşi să dea o mână de ajutor în vară. Ilidia, mulţumim de primirea călduroasă! Ne revedem curând!, au scris voluntarii pe pagina de Facebook Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru