Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Jandarmii cărăşeni s-au alăturat zilele trecute unei campanii menite să-i ajute pe bunicii noştri, pe cei mai uitaţi dintre cetăţeni, care în această perioadă grea nu sunt lăsaţi singuri! 

„Pe doamna Silvia am găsit-o singură, în apartamentul din Reșița căruia nimeni, niciodată nu îi trece pragul. Rămasă văduvă la 28 de ani, și-a crescut cu greu fiul, care s-a stins din viață la vârsta majoratului. O hârtie cu numele și numărul de telefon al unui nepot care locuiește în Germania, lipită pe perete lângă ușa de la intrare, e singura ei plasă de siguranță în caz că i se întâmplă ceva. La cei 78 de ani, pensia de 530 de lei îi ajunge cu greu pentru mâncare și medicamente“, aşa încep jandarmii cărăşeni povestea unei persoane căreia i-au întins o mână de ajutor.

Vineri, alături de voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și Asociației Guerrilla MC România, jandarmii cărăşeni au făcut cumpărăturile pentru doamna Silvia, alimente de bază și produse de igienă, însă, mai mult decât ajutorul material, a bucurat-o vizita primită.

Acțiunea de vineri face parte din campania „Mâinile Bucuriei“, inițiată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, în parteneriat cu Primăria Reșița, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), pentru a veni în ajutorul cetățenilor municipiului Reșița aflați în grupa de risc în contextul pandemiei cu noul Coronavirus (bătrâni, persoane cu afecțiuni cardio-vasculare etc.).

„Ca voluntari în cadrul campaniei, jandarmii stau la dispoziția solicitanților pentru a oferi ajutor cu plata urgentă a facturilor și achiziționarea de alimente de bază, medicamente și alte lucruri necesare, astfel încât aceștia să nu trebuiască să se expună riscurilor care ar putea apărea odată cu părăsirea domiciliului pe durata pandemiei. În acest sens, încurajăm orice persoană care se află în grupele mai sus menționate (bătrâni, persoane cu afecțiuni cardio-vasculare, etc.) sau care dorește să sprijine o rudă aflată în grupa de risc să ne contacteze pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte sau la numărul de telefon 0726.561.449 (Anita Radics, Președinte ATOR Banatul de Munte)“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.