Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La zece ani de la câștigarea ultimei Cupe Challenge, foștii jucători ai UCM Reșița 2009 s-au reunit pentru a juca un meci împotriva actualei echipe care evolueză în Liga Națională.

La finalul celor două reprize, scorul de pe tabela de marcaj a fost favorabil veteranilor, care s-au impus cu 26-22. Acest meci, organizat de Universitatea Eftimie Murgu în cadrul conferinţei internaţionale „Sport şi educaţie sub semnul performanţei”, a strâns în tribune aproximativ 1000 de iubitori ai handbalului.

A fost un eveniment deosebit, încărcat de multă emoție. Mă leagă de această echipă a Reșiței multe amintiri frumoase și mă bucur că Sala Polivalentă a fost aproape plină. Acest lucru înseamnă că lumea nu ne-a uitat și că performanțele noastre au rămas în mintea lor. Mă bucur că Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a reușit să ne adune pentru acest eveniment și sperăm să avem parte în fiecare an de astfel de momente. Mă bucur că i-am antrenat pe acești băieți, au caractere deosebite, iar iubitorii de handbal din Reșița sunt unici”, a declarat antrenorul Aihan Omer.

Antrenorul secund al CSM Reșița, Ilie Vaidasigan, a spus la final: „A fost un eveniment frumos. După zece ani ne-am reîntâlnit și aș dori să le mulțumesc celor de la Universitatea Eftimie Murgu pentru organizarea acestui meci. Este o mare bucurie pentru noi că ne-am reîntâlnit aproape în aceeași formulă. Unii dintre vechii jucători ai Reșiței încă mai joacă și de aceea n-au fost prezenți la acest eveniment. Ne-am bucurat foarte mult de susținerea de care am avut parte, deoarece au venit la sală aproape 1000 de oameni. Acest lucru înseamnă că reșițenilor le place mult handbalul”.

Rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Andrade I. Bichescu, prezent la acest eveniment, a declarat: „A fost un moment festiv, un moment de gală, un moment care va rămâne în istoria sportului reșițean. Ne bucurăm că am reușit să aducem UCM Reșița 2009 la Reșița și prin acest eveniment am dorit să ne arătăm recunoștința față de acele rezultate obținute în anii 2007-2009. UEM Reșița a reușit să le ofere un cadou reșițenilor în prag de sărbători și sperăm ca și în anii următori să venim și cu alte surprize”.

UCM Reșița 2009: Cristian Ionescu, Marius Grozăvescu, Florin Ciubotariu, Vladimir Kovacevici, Ilie Vaidasigan, Mihai Rohozneanu, Bojan Butulija, Valentin Popescu, Yan Vizhbovski, Adrian Tucanu, Mihuț Pancu, Sebastian Pârvan, Dușan Pasic, Eremia Pîrîianu. Antrenor: Aihan Omer. Pe banca tehnică s-a aflat şi medicul Ioan Brizu.

CSM Reșița 2019: Snezan Radosavlevici, Marius Negru, Roberto Țiu, Raul Bote, Ralph Pătru, Răzvan Mledenciu, Paul Simulescu, Shota Tevzadze, Raul Heimbach, Alexandru Vulpe, Răzvan Daia, Alexander Starchenko, Dușan Trifkovici, Marius Bahan, Eric Bărbuș și Eduard Belchite.

Ștefan Moraru