Caraş-Severin, Romania

RAMNA – În cazul sinistru de la Ramna, anchetatorii scot la iveală detalii tot mai şocante. Iar judecătorii au încuviinţat arestarea preventivă propusă de procurori!

Povestea celei mai recente fapte, descrise iniţial de anchetatori, a fost completată acum. În noaptea de 12 spre 13 iulie, tânărul de 25 de ani a sărit gardul casei unui bărbat de 67 de ani din comună, a mers la grajdul unde era iapa, a dezlegat-o şi a scos-o pe uşa grajdului, care era deschisă. După ce a furat iapa, a scos-o pe poarta de la grădina locuinţei şi a condus-o până într-o grădină de lângă casa propriei bunici, unde a legat-o din scurt de un stâlp al gardului împrejmuitor, după care a împiedicat-o de picioarele din spate. A scos din pământ un par de lemn folosit la o cultură de legume, lat de 3 centimetri şi lung de 1,5 metri, pe care l-a folosit pentru a penetra brutal iapa. Lemnul s-a rupt în interiorul animalului, spărgându-i diafragma, leziune incompatibilă cu viața, însă animalul nu şi-a dat ultima suflare. Autorul însă nu s-a oprit aici! S-a întors acasă, a luat un topor, revenind pentru a aplica patru lovituri în zona toracelui iepei, animalul având două tăieturi în stânga, două în dreapta. A abandonat mai apoi animalul, găsit de proprietar a doua zi. Omul a cerut medicului veterinar de circumscripţie să facă tot posibilul pentru a-i salva animalul, iar medicul a încercat să-i acorde îngrijiri speciale, a extras din lemn doar o bucată de 82 de centimetri, restul rămânând în burta animalului. Iar la scurt timp iapa a murit.

Aşa au putut anchetatorii să afle şi de altă ispravă de-a tânărului, care însă depăşeşte orice imaginaţie. În noaptea de 23 iunie, tânărul a mers la marginea satului Ramna, unde ştia că era o iapă gestantă, care urma să fete în 24 sau 25 iunie. „A luat priponul, l-a înfășurat de un pom (măr) de două ori, cabalina având căpăstrul pe cap, a legat-o în scurt de piciorul stâng din spate la o distanță de circa 1,5 metri, fapt ce a dus la imposibilitatea cabalinei de a se mișca liber cu picioarele. S-a înfășurat în pripon, a căzut pe sol, a avortat și a decedat, inculpatul abandonând-o fără nici o remușcare“, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Potrivit Poliţiei judeţului, el se află deja în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului.

JCS-A.M.