Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Iar aceasta trebuie să înceteze, subliniază deputatul social-democrat Silviu Hurduzeu, explicând că profitul exclusiv, de lux și viciul vor fi supraimpozitate!

„Sunt multe scenarii în spațiul public privind măsurile fiscale luate în calcul de Guvern, dar unele idei vehiculate de mass-media nu au nicio legătură cu variantele de lucru. Deciziile se vor lua pe baza analizei de impact a ministrului de Finanțe.“, a subliniat social-democratul cărășean.

Ca variantă de lucru, oficialul a explicat că „PSD susține neschimbarea cotei generale de TVA, de 19%. Nu va crește peste acest nivel la niciun produs. Alimentele de bază, de strictă necesitate, vor continua să aibă o cotă redusă de TVA, pentru protejarea celor cu venituri mici și medii. Salariul minim trebuie să crească pentru protejarea salariaților din privat. Profitul excesiv, luxul și viciul trebuie supra-impozitate. Trebuie taxate companiile care își scot profiturile din România!“

Deputatul Silviu Hurduzeu a amintit și de o nouă măsură de sprijinire a populației cu venituri mici, în sensul scăderii TVA-ului la lemne, peleți și brichete de lemn, care tocmai a intrat în vigoare. Este foarte important ca oamenii să-și poate face aprovizionarea pentru iarnă la prețuri cât mai accesibile.

În vreme ce vor fi menținute cota generală de 19% a TVA-ului și cea redusă la alimentele de bază, de strictă necesitate, nu la fel se va întâmpla în cazul serviciilor exclusive, de lux și a viciilor. „Alimentele de bază, de strictă necesitate vor continua să aibă o cotă redusă de TVA. Așa este firesc pentru că e vital că oamenii cu venituri mici, cei vulnerabili, să aibă acces la hrană și să fie protejați. În schimb, nu este normal ca servicii de lux, precum plimbarea cu iahtul, de exemplu, să beneficieze de TVA redus. Este o anomalie care trebuie să înceteze! În cazul firmelor care-și scot profitul din țară se vor supraimpozita sumele de transfer. Se vor impozita suplimentar supra-profiturile, beneficiile excesive, atât la nivelul companiilor cât și al persoanelor. Iar salariul minim va crește!“, a promis social-democratul.

JCS-T.K.