Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cel mai popular concurs de șah, organizat în județul Caraș-Severin, Turneul Top Blitz 2015, a debutat, recent, la Reșița, cu prima etapă din acest an.

Maratonul șahistic a inaugurat astfel competițiile pe care Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin le va organiza și în 2015, cu speranța că va atrage mult mai mulți iubitori ai sportului minții, cu accent pe cei mai tineri dintre jucători, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Iar ca o confirmare a încrederii acordate acestora, la runda inaugural au participat cinci juniori, din cei 14 jucători, iar Cristian Daniel Pădurean a furnizat prima surpriză, clasându-se pe treapta a treia a podiumului de premiere, cu 9,5 puncte, după Mihai Bolintiș, 13 puncte, și Ionuț Drăgilă, 10 puncte.

„Caravana blitz-ului a pornit din nou la drum, a precizat Mihai Bolintiș, secretarul A.J. de Șah Caraș-Severin. Am demarat cu 14 jucători, care au avut onoarea să deschidă sezonul șahist. Dar, ne dorim ca, în continuare, turneul să fie asaltat și de alți iubitori de șah, de toate vârstele“.