Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția I a Cupei „Moș Crăciun” la baby și minihandbal a avut loc sâmbătă, în Sala Polivalentă din Reșița. Pe parcursul întregii zile s-au desfășurat foarte multe meciuri, iar Moș Crăciun i-a recompensat pe cei mici cu dulciuri!

„A fost un turneu extraordinar de reușit. Fiind prima ediție, am reușit să adunăm șase echipe: ACS Dominicii Moşniţa, CSC Moşniţa, HCS Cîtu Timişoara, Golden Kids Bocșa, Beldiman Arad și nu în ultimul rând, echipele de baby și minihandbal de la CSM Reșița. Am așteptat cu nerăbdare acest turneu, deoarece nu am mai jucat la acest nivel de vârstă de aproximativ doi ani de zile. Eram dornici de meciuri și ne bucurăm că echipele care au fost invitate au răspuns prezent. Este clar că toată lumea a vrut să joace, deoarece au fost foarte mulți copii de la toate echipele. Turneul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani. A fost prima ediție și sperăm ca și anul viitor să ne revedem în aceeași formulă. Pentru mulți acesta a fost și primul turneu. Ca noutate la CSM Reșița este faptul că avem grupe mixte, fete și băieți. În total antrenez 68 de copii și sperăm ca numărul copiilor de la clubul nostru să crească, atât fete, cât și băieți. Tradiția <<Handbal cu zâmbetul pe buze>> a continuat și la această competiție, drept urmare nu s-a jucat pe scor. Scopul este acela ca cei mici trebuie să se bucure de joc, trebuie să învețe să joace și să se simtă extraordinar de bine atunci când intră în teren. Cred că vor veni și alți copii la club să practice acest sport pentru că handbalul în Reșița are viitor”, a spus prof. Carmen Dumitru, antrenoarea micilor handbaliști de la CSM Reșița.

Coordonatorul secției de handbal, Marius Bahan, a adăugat: „Deși a fost o zi întreagă de handbal, cu jocuri la baby și minihandbal, dar și ultimul meci al seniorilor, nu simt deloc oboseala. Când văd atâta bucurie pe chipul copiilor nu am cum să simt oboseala. Acest lucru mă motivează să ma lupt ca să obțin tot ceea ce au ei nevoie ca să devină pe viitor handbaliști profesioniști. Vom avea grija de acești mici handbaliști, îi vom încuraja și susține. Promit că voi încerca să fac cât mai des astfel de turnee pentru copii. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm acest turneu. La final am acordat cupe, medalii și dulciuri celor mici”.

JCS-Ștefan Moraru