Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Câţiva dintre muncitorii disponibilizaţi de la Moldomin au decis să-şi schimbe idealurile. Asociaţia „Dunărea Moldova Nouă” a luat fiinţă în anul 2008, iniţiatori fiind foşti muncitori de la societatea din Clisura Dunării aflată în insolvenţă la acel moment.

„La început ne-am adunat o grupă de disponibilizaţi care a decis că este nevoie de o dezvoltare durabilă a Clisurii. Am ales ca variantă viabilă turismul şi intenţionăm să câştigăm proiecte pentru promovarea zonelor de profil. Chiar acum avem unul, finanţat pe APDRP, în valoare de 10.000 de euro, pentru realizarea unor materiale de promovare, alături de o hartă a Clisurii Dunării, care să constituie un ghid turistic pentru cei care doresc să viziteze obiectivele noastre. Este o bază de plecare pentru viitoarele noastre prezenţe la diferite târguri de turism, unul dintre acestea fiind cel dedicat oraşelor şi regiunilor dunărene ce va avea loc la Ulm, în Germania”, ne-a declarat Corneliu Martin, preşedintele asociaţiei.

Principalele obiective ce doresc să fie atinse prin proiectele organizaţiei sunt legate de punerea în valoare a mănăstirilor de la Baziaş la ieşirea din judeţ, susţinute de unităţile de cazare existente, de la Divici şi Pojejena, pe baza creării unor pachete turistice.

„Insula Ostrov este un punct-cheie în planul de dezvoltare turistică a Clisurii. Este importantă dezvoltarea agrementului, aşa că vom crea o hartă digitală interactivă, inserând activităţi conexe, de la circuite de cicloturism, turism de aventură, până la construirea unor foişoare, unor puncte de informare turistică, pentru care am atras parteneriatul Primăriei Moldova Nouă dar şi administraţia Parcului Natural Porţile de Fier”, a mai amintit Martin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu