Trei surori vin pe urmele lui Don Juan? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un nou spectacol de Cehov la teatrul reșițean, mai vechea dorință a directorului Florin Ionescu!

Dorință pe care acesta o dezvăluia încă de la finele anului trecut, după ce, în 2021, la Reșița s-au jucat spectacolele „Ursul” și „Cerere în căsătorie”. Ionescu însă vrea un spectacol de Cehov mult mai greu, arătându-și preferința pentru punerea în scenă a piesei „Trei surori” în regia regizorului Sandu Grecu din Chișinău. „Cehov rămâne Cehov și cred că nu trebuie să-i amestecăm pe marii ruși cu rușii cei mici. La Chișinău însă, situația e ceva mai grea decât la noi. Așa încât, dacă dl. Grecu va putea să vină de la Chișinău, atunci următorul spectacol va fi unul de Cehov, așa cum am promis de mult”, afirmă Ionescu.

Până să vină de la Chișinău, regizorul Sandu Grecu a făcut deja o altă propunere teatrului reșițean pentru o comedie de Dario Fo. Propunere care va fi analizată de directorul Ionescu alături de actorii Teatrului de Vest, după ce emoțiile premierei „Don Juan” vor fi trecut.

Tot în perioada următoare, echipa teatrului s-ar putea mări întrucât ar putea urma concursuri de angajare pe posturi de regizor tehnic, secretar literar, muncitori la scenă sau actori. De notat că ultimul concurs pentru două posturi de actor a avut loc în decembrie, atunci când tinerii Ioana Dobrea și Alexandru Moldovan s-au alăturat colectivului teatrului. Lor, „Don Juan” le-a adus emoții în plus întrucât este prima premieră a teatrului reșițean în apar care cei doi.

JCS-Ionel Ivașcu