Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Nu mai puțin de două milioane de lei, atât e paguba suferită de statul român de pe urma activității nefiscalizate a unui constructor cărășean, care tot construia, dar nu ar fi înregistrat contabil veniturile de pe urma activității!

Perchezițiile au fost efectuate la sediul și la punctele de lucru ale unei societăți comerciale din Bocșa, având ca obiect de activitate prestări servicii în construcții.

„Astăzi, 19 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe Tribunalul Caraș-Severin, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise de Tribunalul Caraș-Severin, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. (…) În urma activităților, au fost ridicate înscrisuri și documente contabile de interes în cauză. Din cercetări, a rezultat faptul că administratorul unei societăți comerciale nu ar fi înregistrat în documentele contabile venituri din prestări servicii în domeniul construcțiilor, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de aproximativ 2.000.000 de lei“, informează Poliția județului, cu precizarea că, până la rămânerea definitivă a vreunei eventuale sentințe de condamnare, cei în cauză se pot bucura de prezumția de nevinovăție.

JCS-Antoniu Mocanu