Caraş-Severin, Romania

VEST – Dintre care unul este la doar 100 de km de Caraş-Severin! Testele au confirmat! O femeie de 38 de ani din Timișoara are coronavirus!

Femeia a călătorit în urmă cu șapte zile la Bergamo și pentru că nu prezenta simptome, se afla în izolare la domiciliu. Ea va fi dusă de o echipă specială a ISU Banat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara unde va fi spitalizată. Conform lui Raed Arafat, femeia nu va fi dusă la Institutul Matei Balș din București, cum era „regula” primelor zece cazuri de coronavirus apărute în țară.

„Doamna a fost în urmă cu o săptămână la Bergamo, la o societate la care lucrează. Stătea în izolare la domiciliu. Ieri avea tuse nu foarte frecventă. Deși nu avea febră, i s-au recoltat analize pentru coronavirus. Rezultatul a ieșit pozitiv. Urmează ca femeia să fie adusă pentru izolare. Are tuse, nu este febrilă”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În total, autoritățile au confirmat că în România există acum trei cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre tânărul din Gorj, depistat miercuri seara, care a intrat în contact cu pacientul italian, femeia de 38 de ani din Timișoara și un alt bărbat din Maramureș. Testul pentru coronavirus al acestuia a fost făcut tot la Timișoara.

JCS-L.A.