Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Trecerea la nivel cu calea ferată a fost modernizată recent la Berzovia, jud. Caraș – Severin, pe DN 58B. Lucrarea face parte din proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată“, lansat anul trecut de CNAIR și aprobat de Guvern în luna noiembrie!

Alte amenajări similare se fac pe DN 58, la Anina, în alte două puncte pe DN 58B, la Bocșa și Măureni, dar și pe DN 68, la Iaz și în apropiere de Vama Marga, toate ținând de Secţia de Drumuri Naţionale Caransebeş.

Soluţiile tehnice prevăzute în proiect constă în montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

Drumarii speră ca, prin aceste lucrări, numărul accidentelor rutiere la trecerile de nivel cu calea ferată să scadă simțitor.

JCS-L.A.

FOTO: DRDP

Adaugă comentariu