Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Printre ele, stâlpi de susținere în intersecțiile mari și iluminat axial în zona Triaj. Scriem asta după ce trecătorii prin zona Govândari au observat noi stâlpi de iluminat amplasați atât pe trotuar, cât și în apropierea vechilor stâlpi aflați pe spațiul verde de pe mijlocul bulevardului!

Întrebările oamenilor curg, firesc credem noi. Lumea se-ntreabă care e rostul noilor stâlpi și dacă nu cumva proiectul prevede și înlocuirea vechilor stâlpi sau a unei părți a acestora. Mai ales că, și în zona Triaj, pe mijlocul drumului, între cele două sensuri ale viitoarelor linii de tramvai, se pot vedea puncte care par a servi tot posibilității amplasării de stâlpi de iluminat. În acea zonă, stâlpii de iluminat vor fi amplasați tot pe mijlocul drumului? Dacă nu, la ce vor servi punctele amenajate între liniile de tramvai? Iată alte întrebări care pot fi auzite în timpul unei călătorii cu autobuzul.

Întrebări în fața cărora curiozitatea ne-a împins să fotografiem stâlpii în cauză și să adresăm, la rândul nostru, către autorități întrebările pe care le-am auzit circulând pe stradă ori cu autobuzul. Ca să nu mai spunem că și pe noi curiozitatea ne face să dorim să aflăm răspunsurile. Răspunsuri pe care le-am aflat de la primarul Ioan Popa și pe care le transmitem și noi cetățenilor. „Toți stâlpii vechi existenți vor fi reabilitați, vor fi dați din nou cu grund și vopsiți și vor rămâne pe poziții. Stâlpii noi care se văd în Govândari sunt în apropierea intersecțiilor mari pentru a ajuta la tensionarea cablurilor în zonele respective. În Triaj, într-adevăr vom trece de la stâlpii laterali la cei axiali amplasați pe mijlocul bulevardului”, a precizat primarul pentru cititorii noștri.

JCS-Ionel Ivașcu