Tramvaiul reșițean, pe Asia Express? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Scriem asta cu referire la muncitorii asiatici care, de câteva zile, pot fi văzuți lucrând în zona Triaj, la montarea șinelor viitoarelor tramvaie turcești!

Recent i-a văzut și primarul Ioan Popa, în opinia căruia prezența acestor muncitori trebuie să ne dea de gândit. „Sunt convins că dacă cineva din Reșița ar vrea să muncească la PORR, n-ar fi o problemă să-l anagajeze cei de la PORR”, afirma primarul într-o conferință de presă.

În privința redeschiderii circulației în Govândari, anunțată până la finalul anului, primarul Popa ia în considerare prelungirea acestui termen, în funcție de evoluția vremii.

JCS-I.I.

10 Comentarii

 1. Asa functioneaza economia. Aducem forta de munca din alta parte, asa cum noi mergem la munca in Germania, Austria sau Anglia

  • Sau poti sa spui altfel, asa evolueaza lumea. Sau cel putin, asa evolueaza romanu.
   Romanu merge acolo pt ca e mai calificat si primeste mai multi bani acolo fata de Romania, iar aici astfel de munci le fac altii care la randul lor la ei in tara sunt platiti prost si aleg sa vina aici la noi, unde e mai bine.

    • @ppa: Ia zi tu cunoscatorule, cum stau lucrurile. Hai lumineaza-ma sa stiu si eu 1% macar din cate stii tu.
     Dar sa scrii corect, ca imi e greu sa te urmaresc.

 2. Probabil ca Porr angajeaza pe 2500-3000 lei …ceea ce e o suma mare pt cei din tarile asiatice….pentru resiteni in special nu…plus” rusinea de a fi vazut de vecini ca sapa santuri si stau in noroaie, etc”. Daca Porr ar plati de la 4500-5000 lei in plus, automat vecinii ar fi invidiosi pe faptul ca „X lucreaza la Porr pe bani multi, ce bine a ajuns!”….de aia prefera sa plece la babe si mosi pe 1000 euro pe luna…departe de vecini! (Mentalitate de Balcani). Aia e. Important ca treaba merge. Termenele sunt bune pt implicarea tuturor…acum ca se extind cu 1-2 luni e normal ca sunt multi factori ce influenteaza…..dar cand se intind cu 1-2 ani nu mai e ok!!! Oricum Popa si echipa lui cei mai tari si toti cei ce muncesc de la Porr si partenerii lor! Chapeau! 😉

  • Ionel Ivascu Reply

   Subscriu. Cu o precizare: nu pot fi condamnaţi cei care aleg să plece ca să nu râdă vecinii de ei ci cei care râd din orice şi de oricine. Munca e o cinste dar pt. unii e mai important să râdă de altu’.

  • platesc mult mai bine .Asa cum romanii plecati in Israel plateau comisioane de mii lui Naty M.asa e si aici

   • @ppa: Ia uitati-va cate stie acest „domn” ppa.
    Tu esti de pe la SIE, ai plantat microfoane in buzunarele romanilor, stii tot ce s-a intamplat.
    Ia uite unde era „jeims bond” de Romania, la Resita se ascunde.

 3. @ppa: Pai scrie tu ma „autostivuitorule” daca tot stivuiesti toate gandurile si ideile. Spune-ne tu, ca vad ca esti in tema cu toate.

 4. Pe langa banii ce sunt platiti strainilor acestia beneficiaza si de cazare si masa. De ce Porr nu plateste si romanilor chiria si macar o masa calda, astfel incat romanii si strainii sa fie pe picior de egalitate ?

Adaugă comentariu