Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – L-a făcut renumit în toată țara gestul unui bărbat care s-a descălțat înainte să-i treacă pragul. Iată „marea știre” preluată de unii de la alții și rostogolită precum un bulgăre până la televiziunile centrale și posturile de radio cu acoperire națională!

Unii spun că doi reșițeni au făcut acest gest, alții că au fost mai mulți. Dar toți știu că tramvaiul venise din Turcia, că e primul dintr-un lot de… 12. La un moment dat, unii aud pe filmarea de la care a pornit „marea știre”, o voce care-i spune bărbatului în cauză că nu e nevoie să se descalțe. Toți par să fi pierdut pe drum nu doar un tramvai, ci și faptul că vehiculul a fost coborât de pe platformă pe șine de o echipă formată din angajați ai Durmazlar. Și se pare că cel care se descalță este unul dintre angajații care de unde să priceapă românește de vreme ce… e turc? Vocea care se aude spune: „Nu te descălța! Hei, mister!”. Dar mister era deja în tramvai, iar încălțămintea lui la ușa unui vehicul care încă n-a circulat niciun metru pe plai românesc. Omul e reșițean așa cum și Turcia e țară vecină cu România, cum se spune în unul dintre filmulețele care circulă pe Youtube cu referire la marele eveniment de la Reșița.

„Marea știre” a ajuns subiect de „talkshow” la radioul public reșițean, acolo unde primarul Ioan Popa a fost prezent vineri dimineața. „Ne place să facem bășcălie, dar bănuiesc că situația a fost clarificată cel puțin la nivel serios. Turcii au venit cu o echipă care s-a asigurat că totul a fost în regulă. Știau că va urma o conferință de presă și tramvaiul urma să fie văzut, au avut bunul simț să se descalțe în condițiile unui noroi teribil.”, a precizat Popa. Despre „reclama” care s-a făcut astfel orașului, primarul consideră că așa se aude în țară despre lucrările care se fac la Reșița.

JCS-Ionel Ivașcu