Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … pentru că Artrom Steel Tubes a donat primăriei drumul de legătură între centura orașului și combinat. Este vorba despre aproape două hectare de teren constând în drumul care trece pe lângă halda de zgură și ajunge la combinat pe strada Mierlei!

Un drum pe care primăria și-a asumat că-l va face funcțional spre a rezista traficului greu, pentru ca astfel camioanele cu fier vechi să nu mai treacă prin oraș. Conform primarului Ioan Popa, combinatul reșițean produce în jur de 1.000 de tone de oțel pe zi. Asta înseamnă că folosește cam 1.100 de tone de fier vechi zilnic, adică aproximativ 40 de camioane traversează zilnic orașul. Scoțând tot acest trafic greu din oraș va fi protejată și infrastructura aflată în lucru în prezent. „Am beneficiat de această donație din partea Artrom Slatina prin bunăvoința directorului de la Reșița, Ioan Romulus. Îi mulțumesc dlui Romulus pentru faptul că întotdeauna a fost aproape de primărie și am colaborat foarte bine.”, a spus ieri primarul.

Precizăm că, de mai mult timp, primăria are în vizor și depozitul de fier vechi aflat în spatele Liceului „Traian Vuia”, depozit pe care îl vrea mutat la Bocșa, acolo unde există spațiu disponibil, de unde transportul de fier vechi spre combinatul reșițean să se facă pe cale feroviară.

JCS-Ionel Ivașcu