Traficanţi de droguri şi ţigări săltați de oamenii legii - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Grupul infracțional organizat a fost destructurat de către polițiștii cărășeni și procurorii D.I.I.C.O.T. Grupul era specializat în trafic de droguri și contrabandă cu țigarete!

În dimineața zilei de miercuri, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia, infracțiuni săvârșite în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în orașul Bocșa, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor. Totodată, liderul grupului infracțional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Conform unui comunicat al I.P.J. Caraș-Severin, drogurile de risc și de mare risc (și anume: cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy) ar fi fost achiziționate, în principal, din județul Timiș, de la persoane cunoscute de liderul grupării. Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în județul Caraș-Severin. Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile de ecstasy.

Privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete, potrivit comunicatului menționat, acestea ar fi fost achiziționate de la diferiți furnizori, din județul Suceava, membri ai unor grupări infracționale organizate, care își desfășurau activitatea pe mai multe piețe de desfacere. Mai mult decât atât, I.P.J. Caraș-Severin susține că activitatea infracțională ar fi fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane din județul Suceava și un segment de distribuție, reprezentat de persoane din județul Caraş-Severin. Țigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piața neagră din orașul Bocșa, piață pe care liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulți ani.

„Au fost realizate mai multe acțiuni operative, în urma cărora au fost confiscate peste 62 de baxuri de țigarete, provenite din contrabandă. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, susţine IPJ într-un comunicat de presă.

JCS-S.P.