Caraş-Severin, Romania

ŞOPOTU NOU – Investiţiile din Şopotu Nou sunt suportate de Ministerul Dezvoltării, de la care se aşteaptă finanţare şi pentru repararea mai multor tronsoane de drum.

Dacă lucrurile decurg aşa cum speră primarul Păun Baba, drumul care leagă localitatea Şopotu Nou de comuna Sicheviţa va fi asfaltat, din 2018. Lucrări similare se vor executa şi pe mai multe străzi din comună. Pentru ca toate acestea să nu rămână doar la stadiu de proiect, este nevoie ca primarul Păun Baba să semneze contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Locale. „Sper ca acest lucru se se întâmple până la sfârşitul lunii decembrie. Aşa ni s-a promis, şi aşa am văzut că s-a întâmplat şi în cazul altor administraţii din judeţ. Sunt prevăzuţi a fi asfaltaţi aproape 11 kilometri. Străzi şi drumuri comunale, cel mai important fiind tronsonul ce duce la Sicheviţa, şi care nu a mai fost niciodată asfaltat (…) Anul trecut, s-au inaugurat alţi 10 km, care au fost reabilitaţi şi modernizaţi tot cu bani de la bugetul de stat, în baza Ordonanţei nr. 28“, a precizat primarul comunei Şopotu Nou.

De două luni, în localitatea Valea Roşie, sat aparţinător comunei Şopotu Nou, se lucrează la modernizarea şi reabilitarea şcolii primare. La final, edificiul va arăta aşa cum trebuie să arate orice unitate de învăţământ care oferă condiţii optime de studiu pentru elevii săi. „Zilele acestea, muncitorii lucrează la acoperiş. Se vor moderniza grupurile sanitare, iar tâmplăria veche de la uşi şi ferestre va fi înlocuită cu cea din material PVC şi geam termopan. Se va lucra şi la faţadă, şi vor ajunge bani şi pentru unele dotări. Investiţia pentru această lucrare ne este asigurată de Ministerul Dezvoltării“, mai spune Păun Baba.