Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Continuând să monitorizeze situaţia persoanelor care au declarat că au venit din zone cu risc de infectare cu coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a transmis ultima actualizare.

Potrivit noilor date, în Caraş-Severin 36 de cetăţeni se află, în acest moment, izolate la domiciliu: Resița-10, Caransebeș-7, Eftimie Murgu-1, Armeniș-1, Teregova–2, Anina–3 și Târgu Jiu–1- flotant Reșița, Cornea-1, Feneș–1, Lăpușnicu Mare–1, Oravița-4, Șoșdea–3, Bocșa-1. De sub restricţia autoizolării nu au mai ieşit alte persoane, în afară de cele şase persoane raportate în cursul după-amiezei de miercuri.

Autorităţile supraveghează îndeaproape evoluţia COVID-19 în judeţul nostru, precizând că până la această dată nu s-a confirmat nici un caz de infectare cu acest virus.

UPDATE. Potrivit DSP Caraş-Severin, astăzi, în jurul prânzului, numărul persoanelor aflate sub restricţia autoizolării la domiciliu a crescut la 46, după ce în cursul dimineţii erau înregistraţi 36 de cetăţeni care au sosit din Italia, din zonele afectate de noul coronavirus. Situaţia se prezintă astfel: Reşiţa-10, Caransebeș-9, Eftimie Murgu-1 Armeniş-1, Teregova-2, Anina-4, Cornea-1, Feneş-1, Lăpuşnicu Mare-1, Oraviţa-5, Şoşdea-3, Bocşa-1, Comorâște-1, Băile Herculane-2, Câmpia-4. De asemenea, rezultatele probelor prelevate de la pacientul de 70 de ani izolat la UPU Reșița este, potrivit buletinului de analize de la Institutul Victor Babeș din Timișoara, negativ. În aceste condiții, restricțiile de izolare care se impuneau anterior nu vor mai fi valabile, susțin medicii specialiști de la UPU Reșița și specialiștii epidemiologi ai DSP Caraș-Severin.

Reamintim că şase persoane au ieşit deja de sub această măsură restrictivă, menită să prevină o posibilă răspândire a noului coronavirus, respectiv trei persoane la Reşiţa, două la Caransebeş şi o persoană la Oţelu Roşu. În continuare nu este semnalată nici o confirmare de infectare cu COVID- 19, mai precizează DSP CS. 

JCS-A.G.

1 Comment

Adaugă comentariu