Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cazul problemelor legate de funicular şi de parcările cu plată, administraţia reşiţeană promitea, încă de la finele anului trecut, o soluţie în luna ianuarie.

Şi asta dacă nu în ambele cazuri, măcar într-unul dintre ele. Ei bine, consilierii locali n-au mai ajuns să dezbată proiecte în calitate de aleşi ai reşiţenilor, ci doar le-au discutat la o şuetă, în calitate de politicieni. Şi atât! Discuţiile s-au purtat nu prin reprezentare, la vot, în şedinţă de consiliu, ci într-o întâlnire între liderii grupurilor politice, care nu au adus în discuţie vreo eventuală soluţie ci… transmiterea de comunicări şi de informări către cei mai variaţi destinatari.

„Cu privire la parcări, peste câteva zile, în 30 ianuarie, vom primi răspunsul dacă preiau parcările. Au fost notificaţi cei de la firma Eco Bau să preia cele 641 de locuri de parcare. Dacă dânşii nu doresc, este clar că cineva ar trebui să le administreze, adică noi, primăria. Sau le scoatem din nou la licitaţie. Dar mai multe o să aflăm peste câteva zile la următoare şedinţă, care se va desfăşura, cred, la începutul săptămânii viitoare. Să vedem punctul lor de vedere. Juridic trebuia să parcurgem şi acest ultim pas, asta am făcut şi asta vom face“, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Încă din 2012, firma care a câştigat procesul cu primăria pentru parcări şi-a schimbat numele în Sebgon, iar în acte administraţia reşiţeană a predat peste 2.000 de locuri de parcare, plus spaţii de pe străzi întregi, fără a se stabili câte locuri de parcare ar avea. Reducerea numărului de parcări de la 2.000 la 641 ar presupune o evidentă reducere a redevenţei. Indiferent de situaţie, însă, revenirea operatorului privat va „învia“ şi amenzile pentru parcare deja aplicate.

8 Comments

  • O alta metoda de jumulit resitenii !!! Nimic mai mult! Cine este responsabilul din primarie care a dispus asocierea cu „camatarii” de parcari? Sau e vorba de comisioane ? Miroase a DNA…

    • Dupa Bau bau se ascunde…cine credeti: fostul viceprimar, ala micu, din mandatul 2008-2012, care are si o firma Eco Bau Greener.

     • Am auzit ca ar fi Armasu de la Camand si vestitul Mindriloiu (care acum sunt undeva!!!!), cica i-ar fi promis ceva „cuiva” si nu au avut in acel moment, drept ptr. care acel „cuiva s-a razgandit” si a procedat la rezilierea contractului

  • Da, primarul este praf penal, dar şi reşiţenii sunt proşti de bubuie. Măgăria cu parcările a făcut-o mandatul trecut şi ghici ce, a mai fost votat încă odată.

 1. Pe langa lunga lista cu vesnicile probleme nerezolvate are Resitei ( funicular, hala Piata Resita Sud, parc industrial etc etc) se pare ca a mai aparut una:

  Eco Bau-Bau 🙂

 2. Vasile Damian Reply

  Sa ne spuna preaonoratul primar ce se intimpla cu banii celor care au platit locul de parcare, pe anul 2015, la Primarie, in situatia in care Bau Bau preia, din nou, locurile de parcare!

Adaugă comentariu