Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – O decizie a Tribunalului Caraș-Severin îl scoate din cursă pe actualul primar Adrian Torma, dar și pe toți consilierii care au fost pe listele Alianței PRO Caraș-Severin. Ion Chisăliță, candidatul PNL, are acum toate șansele să câștige primăria orașului de pe Clisură!

Tribunalul a dat dreptate contestatarului candidaturilor, Damian Cristian Iuliu. Acesta a contestat faptul că nu a fost vizată Alianța Pro Caraș-Severin și de organizațiile locale ale PSD și Pro România. Chiar dacă în primă instanță, Alianța a avut câștig de cauză, în apel Tribunalul Caraș-Severin a dat o altă soluție. Astfel, a admis contestaţia formulată de către contestatorul Damian Cristian Iuliu, împotriva Hotărârii nr. 10/19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 6 Moldova Nouă, în contradictoriu cu intimaţii în contradictoriu cu intimaţii Torma Adrian Constantin și toată lista de consilieri. Tribunalul a mai anulat și Hotărârea nr. 10/19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 6 Moldova Nouă.

„Respinge candidaturile intimaţilor Torma Adrian Constantin, Soroceanu Ramona, David Izvernar Petru Valentin, Bălăşoiu Narcis Marian, Ianoşevici Gioca, Novăcescu Toni, Bându Ionel, Nistoran Roxana, Stanoievici Bojinco, Busuioc Mircea Alexandru, Andrei Gheorghe, Stamatoiu Constantin, Ţuţulan Roberto Marian, Sava Iovan, Gogonea Constantin, Chisăliţă Valentin, Stancovici Emanuil, Nistoran Nicoleta, Şerban Stanciu, Vasilaşi Irinel, Răşinar Costina, Pătroi Sebastian, pentru funcţia de consilier local, depuse la Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 6 Moldova Nouă. În temeiul art.54 alin.5 din Legea nr.115/2015 hotărârea pronunțată nu se comunică. Se va aduce la cunoștință de îndată Biroului Electoral de Circumscripţie nr.6 Moldova Nouă. Definitivă.“, se arată în decizia instanței cărășene.

Întrebat ce părere are despre această soluție, Adrian Torma nu a dorit să declare nimic. „Eu niciodată nu am comentat vreo decizie a vreunei instanțe. Vreau doar să spun că au fost semnăturile președinților organizațiilor județene pe toate listele, alianța a fost vizată. Adi Torma a avut toate semnăturile de la cetățeni, nu are condamnări penale, nu mi se pare normal ca lucrurile să rămână așa pentru o semnătură. Hai să câștigăm o competiție cu voturi, nu cu hârtii“, ne-a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

JCS-Nina Curița