MOLDOVA NOUĂ – Acesta respinge acuzaţiile de fraudare a alegerilor şi spune că se va lupta în continuare prin instanţe pentru recunoaşterea alegerii sale pentru un nou mandat de primar!
În urma Deciziei BEC, prin care alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă au fost anulate, un nou scrutin fiind programat pentru data de 11 octombrie, Adrian Torma, care a candidat din partea PSD-Pro România şi a câştigat la un scor strâns, respinge dovezile de fraudare prezentate de PNL: „N-am găsit niciunde vreo reclamaţie a reprezentanţilor din Biroul Electoral de Circumscripţie ai PNL-ului, ai USR-ului sau ai oricărui alt partid, reclamaţii către preşedintele de secţie, unde să reclame aceste lucruri. Ei au mai făcut nişte reclamaţii şi la Biroul Electoral de Circumscripţie, după ce s-au închis secţiile de votare, au reclamat şi la Biroul Electoral Judeţean, care au respins contestaţiile lor. Dacă cele două Birouri au luat un tip de decizie, tot independent, oare cum putea Biroul Electoral Central să ştie mai bine decât preşedinţii de secţii de la Moldova Nouă, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie de la Moldova Nouă şi echipa Biroului Electoral Judeţean? Dacă s-au fraudat alegerile, unde sunt plângerile penale, unde sunt anchetele Poliţiei, fiindcă s-ar fi cunoscut, atât la nivel local cât şi în mass-media, fiindcă s-au făcut constant raportări de către birourile electorale locale şi de circumscripţie, şi judeţene, şi naţionale, cu reclamaţiile din timpul alegerilor. S-au făcut multe raportări şi legat de contestaţii, de ce n-a fost niciuna de la Moldova Nouă în timpul alegerilor, iar ele apar la două zile după alegeri?!“.
Potrivit rezultatelor centralizate, Adrian Constantin Torma a obţinut 2.344 de voturi, în timp ce contracandidatul său, din partea PNL, Ion Chisăliţă, a totalizat 2.238 de voturi.
În acest moment, Torma se pregăteşte să conteste Decizia BEC de anulare a alegerilor din 27 septembrie şi neadmiterea candidaturii sale la noul scrutin din 11 octombrie: „Voi face o contestaţie, acum lucrează colegii de partid şi avocaţii cu care am mai dus bătălii în instanţă, în lupta cu vechii mei camarazi liberali. Noi sperăm ca în instanţă să aducem democraţia la adevărata ei valoare, să funcţioneze, de fapt, şi să acceptăm că au fost nişte alegeri corecte în care s-au duelat candidaţi valizi şi unul dintre ei a câştigat prin votul cetăţenilor, nu prin combinaţii oculte, în spatele unor entităţi care şi-au mai declinat o dată competenţa. Mă refer la Biroul Electoral Central, care prin Hotărârea Nr. 90 a declarat că nu e de competenţa lui să decidă cine candidează la Moldova Nouă, că e de competenţa Biroului Electoral de Circumscripţie, iar acum, după ce s-au finalizat alegerile şi este un câştigător care s-ar putea să nu placă cuiva, s-a constatat că e de competenţa lui să decidă dacă un candidat are sau nu are voie. E de râsul copiilor mici că mi se îngrădeşte dreptul să candidez, după ce am apărut pe buletinul de vot, nu doar prin voinţa Biroului Electoral de Circumscripţie, ci şi a altor entităţi care au făcut verificări riguroase“.
JCS-Alexandra Gorghiu