Caraş-Severin, Romania

TOPLEŢ – Comuna primeşte finanţare pentru un cămin şi o grădiniţă şi speră ca Ministerul Dezvoltării să-i aprobe alte trei proiecte.

Grădiniţa din Topleţ urmează a fi demolată anul viitor, după ce Primăria a primit finanţare pentru construirea uneia noi. Pentru că unitatea prezenta risc de prăbuşire, preşcolarii au fost mutaţi în şcoală, până când noua unitate va fi gata. Acest lucru va mai dura însă, căci Primăria nu a demarat nici măcar procedurile de achiziţii publice.

„Valoarea proiectului este de 246.000 de euro, iar contractul a fost semnat cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Abia anul viitor, prin primăvară, vom scoate lucrarea la licitaţie, iar dacă nu vor exista contestaţii, cred eu, vom putea da ordinul de începere prin vară. Până atunci însă, rămâne să aflăm numele firmei care va câştiga lucrarea de la căminul cultural din Bârza. Costurile se ridică la suma de 270.000 de euro, iar banii îi primim de la Uniunea Europeană. Lucrările nu mai au timp să înceapă până la sfârşitul anului, dar ele se vor încheia până în 2019. Se vor face modernizări interioare şi exterioare, începând cu acoperişul şi terminând cu baia. La final, căminului nu îi va lipsi nimic, va fi dotat şi utilat cu toate cele necesare“, a precizat Ilie Haşcă, primarul comunei Topleţ.

Administraţia locală a depus spre aprobare alte trei proiecte la Bucureşti. Mai exact, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Avem reabilitarea unui pod de fier peste râul Cerna, construirea unui dispensar uman şi extinderea reţelei de joasă tensiune în zona Valea Cernei – Topleţ, unde avem în jur de 40 de gospodării care sunt legate impropriu la curent. Dacă primim finanţare şi pentru aceste trei proiecte, mă declar mulţumit! Aşteptăm acum veşti de la Bucureşti“, a concluzionat Ilie Haşcă.