Toma susţine că la PNL a văzut „doar şmecherie“ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – USR PLUS a intrat în negocierea cu PNL și UDMR, ținând cont de scorul obținut de fiecare formațiune politică în alegeri, spun liderii cărășeni ai formaţiunii politice!

 „Din păcate PNL nu reușește să iasă din logica unui guvern monocolor și a ideii că toate pozițiile importante le aparțin lor. Coaliția de guvernare nu se face în jurul câștigătorului alegerilor pentru că PNL nu a câștigat aceste alegeri. Niciun partid nu a câștigat aceste alegeri, cetățenii acordând partidelor de dreapta un vot pentru echilibru al puterii printr-o reprezentare atât în executiv cât și în legislativ.“, spune Daniel Toma, copreşedintele USR PLUS Caraş-Severin.

USR PLUS, susţine Toma, nu își dorește poziții pentru persoane, nu s-au discutat nume de miniștri. „Rămânem consecvenți și discutăm despre poziții în legislativ și executiv din care să putem impune reformele cerute de ani buni de mare parte din populație: depolitizarea instituțiilor, reforma statului, tăierea privilegiilor aleșilor. Considerăm programul de guvernare prioritar discuției despre posturi și oameni. România are nevoie de un guvern stabil pentru că țara are nevoie de stabilitate, credibilitate și soluții la criza sanitară și economică. Un guvern stabil este un guvern discutat serios înainte de a fi validat de Parlament și nu unul scris pe servețele pe un colț de masă în cadru netransparent. Dacian Cioloș și Dan Barna propun astăzi să depășim obstacole fictive și să continuăm discuțiile cu teme care interesează cel mai mult – angajamente și măsuri concrete de guvernare. PNL trebuie să prezinte garanții de încredere. Până în acest moment am văzut doar jocuri politice și șmecherie“, a mai adăugat Daniel Toma.

JCS-N.C.