Toamna se numără scenariile din şcoli - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şcoala 2 Bocşa şi Postliceala Sanitară Caransebeş sunt, deocamdată, în afara oricărui scenariu. Potrivit Instituţiei Prefectului, conducerea instituţiilor refuză să-şi asume responsabilitatea… 

Evoluţia pandemiei, funcţionarea restaurantelor şi începutul de an şcolar au fost subiectele fierbinţi ale şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Şi dacă tot dă peste noi deschiderea şcolilor, „În cadrul şedinţei s-au abordat aspecte legate de siguranţa în şcoli, în contextul începerii noului an şcolar în condiţiile impuse de pandemie şi s-a cerut ca până la următoarea şedinţă a CJSU, care va avea loc joi, 10 septembrie 2020, să fie pregătite planurile şi scenariile de desfăşurare a cursurilor pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, avizate în prealabil de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de către Direcţia de Sănătate Publică. Prefectul Cristian Gâfu a solicitat o întrevedere cu conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Bocşa şi cu conducerea Şcolii Postliceale Sanitare «Carol Davila» din Caransebeş, deoarece acestea nu au înaintat până în acest moment nici un scenariu pentru desfăşurarea activităţilor didactice, refuzând asumarea responsabilităţii care le revine“, informează Instituţia Prefectului.

Reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin a mai insistat ca Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică să ţină o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ din judeţ, pentru a se asigura că se respectă absolut toate măsurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu SARS CoV-2, ca urmare a desfăşurării activităţilor didactice.

JCS-A.M.