Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – De la ora 9, angajații societății vor fi prezenți pe platoul din fața combinatului. Joi ar putea pleca spre București! Deocamdată, sunt stabilite proteste pentru zilele de luni și marți, însă decizii concrete vor fi luate zilnic, în funcție de evoluția lucrurilor!

Conform liderului sindicatului „Vatra”, Iosif Ciuciuc, s-a obținut aprobarea inclusiv pentru proteste la București pentru ziua de joi, 7 aprilie. Acțiune la care oțelarii reșițeni vor merge împreună cu colegii lor de la Slatina.

„Pentru noi e limpede că e o sancțiune impusă de Uniunea Europeană, de aceea lucrurile nu sunt simple. Dar noi dorim să ne fie deblocate conturile pentru a putea funcționa normal. Invocăm articolul 4 din regulamentul 269/2014. Articolele 2 și 4 ne avantajează, însă acum suntem sub incidența articolului 6. Calendarul e stabilit pentru zilele de luni și marți, în funcție de evoluția lucrurilor, se vor decide pașii următori”, ne-a declarat Iosif Ciuciuc.

Precizăm că termenul de 30 de zile de când acțiunile TMK Artrom au fost concesionate către acționari din Cipru se împlinește duminică, 3 aprilie. Motiv pentru care sindicaliștii reșițeni își arată speranța că lucrurile își vor găsi o rezolvare cât mai curând posibil.

JCS-Ionel Ivașcu