Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Combinatul a făcut o serie de sesizări către autorităţi, cerând sprijin pentru estomparea acestui fenomen ce nu face cinste nimănui. Corespondenţa cu autorităţile se tot face din 2017, dar până acum nu s-a luat nicio măsură!

Pe scurt, pe proprietatea TMK Artrom, punct de lucru Reşiţa, în zona din vecinătatea cartierului cunoscut sub denumirea de Rândul 1, locatarii din acea zonă aruncă în curtea societăţii gunoi menajer, moloz, electrocasnice vechi, deşeuri de plastic, cauciucuri.

„Prin prezenta adresă revenim cu o sesizare la situaţia neplăcută cu care ne confruntăm de foarte mulţi ani și la care nu au fost găsite soluții pentru rezolvare (din istoricul corespondenței pe acestă temă amintim doar cateva adrese, înregistrate sub diverse numere la autorităţi: 318/1000/21.12.2017; 100/1000/09.05.2018; 214/1000/07.11.2019. Anual strângem din această zonă între 10 şi 20 de tone de deşeuri. Vă menționăm că în acest an am mai făcut o campanie de curățenie în acestă zonă în luna aprilie. Solicităm pe această cale măsuri care să rezolve această stare de fapt. Totodată, vă solicităm să ne transmiteți măsurile luate pentru rezolvarea acestei situații inacceptabile. Anexăm fotografiile făcute în octombrie- noiembrie 2022“, se arată în cea mai recentă sesizare făcută autorităţilor locale şi judeţene de către TMK Artrom.

Garda de Mediu a răspuns mereu că este problema Primăriei Reşiţa. Primăria, de fiecare dată, răspundea că se vor lua măsuri. Le-am trimis şi filmări pentru că sunt camere de supraveghere în zonă. Locuitorii de acolo cred ca nu se tem de nimeni. Responsabilităţile se pasează, se promite că lucrurile se rezolvă, dar de ani de zile, în curtea combinatului se aruncă gunoaie cu o nesimţire crasă“, ne-a spus directorul uzinei reşiţene, Romulus Ioan.

JCS-L.A.