Caraş-Severin, Romania

BUCUREȘTI – Meciul cu Guvernul României, jucat în deplasare de oțelarii de la Reșița și Slatina, s-a încheiat cu rezultatul așteptat. De luni se vor debloca conturile atât pentru plata salariilor, dar și pentru intrările necesare ca urmare a vânzării produselor. Toate plățile și livrările de produse se vor face însă sub supravegherea statului!

În termen de zece zile, statul va impune un reprezentant în adunarea generală a societății. Impunerea se va face în baza unui act normativ, care practic va conferi persoanei în cauză rol de custode sau administrator judiciar. Totodată, actul normativ îi va conferi și drept de veto. Aceste decizii au fost luate în cadrul întrevederii avută de sindicaliștii de la Reșița și Slatina cu o comisie formată din Mirela Călugăreanu, director ANAF, Mihnea Drumea, consilier al primului ministru, și reprezentanți ai departamentelor legislativ și exporturi.

În aceste condiții, cu avizul acestei persoane, societatea va funcționa fără probleme. Într-un fel sau altul este cam aceeași propunere cu care noi am venit de la bun început. Și anume ca, dacă transferul de acțiuni nu prezintă suficiente garanții pentru stat, trebuie găsite instrumente pentru a supraveghea felul cum se fac plățile și astfel să fie stopate eventuale scurgeri de bani către Rusia”, ne-a declarat Marian Apostol, liderul Cartel Afla Caraș-Severin, participant la discuții.

JCS-Ionel Ivașcu