Tinerii trebuie atraşi spre agricultura românească - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Românii muncesc în Europa, iar pământul țării rămâne nelucrat sau se transformă în pășuni. Realitate pe care Marius Damian o cunoaște cu atât mai bine cu cât provine din mediul rural!

Deputatul PSD consideră că este necesar ca tinerii să fie atrași spre agricultură, arătându-și totodată bucuria pe care i-o oferă tinerii dornici să își dezvolte afaceri în acest domeniu și care primesc ajutor din partea statului. „România beneficiază de multe resurse încât e păcat să nu profităm de asta. Îmi doresc să văd o Românie care profită de tot ce are, să văd județul cum se dezvoltă și în domeniul agriculturii. Cei care părăsesc România și merg la muncă în agricultură în Europa trebuie încurajați să muncească pământul în țară”, declară Damian.

Parlamentul a adoptat recent o lege prin care se vor acorda facilități fiscale celor care lucrează în agricultură și industrie alimentară, pe modelul facilităților acordate angajaților din domeniul construcțiilor. Programul „Sprijin pentru România” conține scheme de ajutor pentru agricultură. Un exemplu este alocarea a 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole care se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale care desfășoară activități economice în sectoarele agricultură, industrie alimentară, piscicultură și acvacultură.

„Mă bucur că actuala conducere de la Ministerul Agriculturii acționează în sensul încurajării producției interne. Asta va duce la o scădere a importurilor produselor agro-alimentare și implicit la o scădere a prețurilor la alimente. Cei 1,34 miliarde de lei alocați județului prin programul Anghel Saligny pentru investiții ce privesc apa, canalizarea, drumurile și podurile vor contribui la dezvoltarea județului în domenii ca turism, agricultură, economic și social”, a încheiat Damian.

Agricultura a reprezentat întotdeauna un domeniu prioritar pentru PSD, iar dezvoltarea acesteia este cu atât mai importantă în contextul actual, deoarece asistăm de o lungă perioadă de timp la dezinteresul tinerilor față de agricultură. Damian consideră că este de datoria acestei guvernări să schimbe acest lucru.

JCS-Ionel Ivașcu