Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reșița, prin Direcția de Asistență Socială, a început de la 1 noiembrie să elibereze pensionarilor tichete de călătorie gratuite pentru transportul în comun.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Nr.255/ 02.10 2017, pensionarilor sub 70 de ani cu domiciliul sau reședința în municipiul Reșița, care realizează venituri totale cumulate din pensii până la cuantumul sumei de 1000 lei/lună și pensionarilor de peste 70 de ani, indiferent de cuantumul pensiei realizate li se eliberează un număr de 16 tichete de călătorie/lună. Tichetele și legitimațiile de călătorie se vor elibera până în data de 20 noiembrie, la ghișeele Serviciului Public – Direcția de Asistență Socială, situat în municipiul Reșița, Str. Libertății Nr.18-20 (fosta Poștă, lângă Universalul vechi). Pensionarii au obligația de a se prezenta personal cu actul de identitate (original și copie xerox), cuponul de pensie aferent lunii octombrie 2017 (original și copie xerox) și poză tip buletin actualizată (pentru legitimație). Pentru evitarea supraaglomerării la ghișee, pensionarii se pot prezenta conform programării alfabetice: A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L până în data de 10 noiembrie, iar M,N,O,P,R,S,T,U,V,Z în perioada 13 noiembrie – 20 noiembrie, de luni până vineri între orele 8.00 – 12.00.

În paralel cu eliberarea tichetelor și legitimațiilor de călătorie gratuite pentru pensionari, Primăria Reșița prin același Serviciul Public – Direcția de Asistență Socială eliberează persoanelor cu handicap noile legitimații pentru transportul public urban până în data de 20 noiembrie. Pe lângă legitimația veche, persoanele care solicită legitimații noi trebuie să prezinte certificatul de handicap (original și copie xerox) și buletinul de identitate (original și copie xerox).