Caraş-Severin, Romania

Motivul disputei verbale a fost contractul de închiriere a unor imobile din Moldova Nouă cu firma de cablaje auto. Câteva articole din contract arată că firma are drept de preemţiune, în caz de vânzare a imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, la preţuri minime de achiziţie. Victor Tiugan declara că nu poate fi de acord cu acest aspect: „Ce înseamnă pentru administraţia locală preţ minim, când noi alocăm sume mari de bani pentru refacerea acestor imobile? Toate reparaţiile nu se vor regăsi în valoarea investiţiei“.

Primarul a replicat, spunând că „nu are de gând să vândă aceste imobile, însă i se pare normal ca o firmă care îşi desfăşoară activitatea într-un imobil să aibă drept de preemţiune“.

Locuinţe ANL, la Moldova Nouă

Printre altele, aleşii locali din Moldova Nouă au votat aprobarea sumei de 2.000 de lei pentru publicarea volumului de versuri şi alte scrieri în proza „Memorii accesibile“, al lui Mihai Leonte, modificarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe ANL pentru tineri şi repartizarea acestora sau alcătuirea Comisiei de Evaluare a ofertelor prezentate în cadrul procedurii de licitaţie publică deschisă pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a transportului public local de călători prin curse regulate în oraş sau stabilirea categoriilor de persoane care vor beneficia de serviciile Cantinei de ajutor social din Moldova Nouă şi aprobarea sumelor necesare pentru prepararea hranei.

Adaugă comentariu