Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Se dorește transformarea actualei ruine într-o incintă modernă, deschisă tot timpul anului!

Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu pentru modernizarea şi reabilitarea Teatrului de Vară din Moroasa, consultarea memoriului de prezentare fiind posibilă atât online, pe pagina de Internet a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, cât şi offline, la sediul acesteia. După cum se arată în memoriu, proiectul vizează în esenţă transformarea „acestui important obiectiv cultural într-un spaţiu modern şi funcţional, adaptat nevoilor şi cerinţelor actuale ale publicului şi artiştilor“.

În urma intervenţiilor propuse, funcţiunii de bază, cea de teatru, i se vor adăuga unele noi, cum ar fi: ateliere, birouri, sală multifuncţională. Astfel, chiar dacă spectacolele vor fi organizate doar sezonier, clădirea va putea fi utilizată în permanenţă, ceea ce va contribui la prevenirea degradării acesteia. În plus, reamenajarea spaţiului adiacent va îmbunătăţi aspectul urbanistic al zonei şi calitatea vieţii în cartierul Moroasa. Alături de reorganizarea accesurilor auto şi pietonal în relaţie cu ansamblul de scări, se au în vedere amenajarea a 48 de locuri de parcare pentru autoturisme şi a unuia destinat autocarelor, reamenajarea spaţiilor verzi şi plantarea de noi arbori.

Valoarea exactă a investiţiei urmează a fi stabilită în urma finalizării proiectului tehnic, perioada de implementare fiind de 24 de luni de la obţinerea autorizaţiei de construire.

JCS-Walter Fleck