Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe drumurile din Caraş-Severin, taxiurile nu vor mai avea voie să circule cu geamurile înfoliate sau cu alte tratamente chimice aplicate!

Potrivit ultimelor prevederi legislative apărute şi publicate în Monitorul Oficial în data de 24 martie, cu privire la transportul în regim de taxi, Registrul Auto Român nu va elibera certificatul de agreare dacă geamurile taxiurilor nu respectă Regulamentul nr.43 al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Sunt acceptate geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar dacă au marcajul V43 R și doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate.

„Suntem vigilenți și în ceea ce privește activitatea de taxi pe drumurile publice. Conform legislației în vigoare, Registrul Auto Român nu emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea. Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care nu fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant. Ca să fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform). Mai pe scurt, este în regulă cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă doar dacă au marcajul V43R și doar dacă nu sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate!“, transmit cei de la RAR.

În caz contrar, va fi sancționată orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție la un control în trafic sau taximetriştii se prezintă la sediul reprezentanţei din judeţ cu prilejul oricărei verificări. Toate aceste detaliile menționate sunt valabile doar pentru activitatea de taximetrie, se mai specifică în comunicatul transmis de Registrul Auto Român.

JCS-Nicoleta Moraru