Caraş-Severin, Romania

FIZEŞ – Pe data de 15 februarie, Fizeşul a fost scena unui episod violent şi tragic, în care atât suspectul, cât şi victima sunt doi tineri la început de viaţă. Din păcate, pentru nici unul dintre ei viaţa nu va mai fi la fel!

Nimic nu prevestea nenorocirea pentru tânărul de doar de 20 de ani care avea să cadă victimă unui act de o violenţă şi o cruzime extreme. Băiatul, care îşi găsise recent un loc de muncă în Timişoara, venise în sat pentru a-şi vizita mama. La lasarea întunericului a fost atacat mişeleşte şi bătut cu sălbăticie, fiind lăsat în stradă în stare de incoştienţă. Se pare că victima a fost lovită cu un par în zona toracelui şi după ce a căzut pe jos capul i-a fost efectiv zdrobit cu picioarele, ulterior fiind descoperit de o tână din sat, aceasta fiind cea care a alertat ambulanţa şi autorităţile. Tânărul de 20 de ani a fost preluat în comă de Spitalul Judeţean Reşiţa. Starea lui este în continuare foarte gravă şi prognosticul medicilor este rezervat. Totuşi, vineri, 21 februarie 2020, victima a fost stabilizată şi trimisă la un spital din Timişoara.

Oamenii din sat se simt efectiv terorizaţi şi speriaţi, iar vocea străzii spune că, de fapt, victima a fost atacată de patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, dintre care trei l-ar fi lovit efectiv şi al patrulea ar fi stat de pază pentru a da alarma în caz ar fi apărut cineva.

În urma cercetărilor, Poliţia a identificat un singur suspect, în vârstă de 17 ani, care este în arest. Dosarul este instrumentat de Secţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Tânărul de 17 ani care a lovit victima este arestat încă din momentul conflictului pentru tentativă de omor. Capul victimei era aproape strivit, unul dintre plămâni distrus, iar şansele să îşi revină din comă sunt minime, la Spitalul Judeţean Reşiţa neputând fi nici măcar stabilizat pe moment. Şi dacă îşi revine din comă, acel moment de violenţă maximă i-a pus viaţa în pericol. Nu au existat conflicte anterioare între victimă şi agresor, nu au fost băuţi în acel moment, însă câtă ură poţi aduna în timp pentru a nenoroci un om?“, ne-au spus surse din cadrul IPJ. La ora actuală, Secţia Rurală de Poliţie Bocşa asigură zilnic prezenţa patrulelor în zonă pentru a păstra un climat liniştit şi pentru evitarea vreunei alte stări conflictuale.

O fi adevărat că autorii acestei abominabile agresiuni au fost mai mulţi? Doar sătenii din Fizeş pot oferi Poliţiei mai multe informaţii, dar teama, spun ei, îi împiedică să vorbească deschis. Cine are mai multe informaţii despre acest caz este rugat să se adreseze de urgenţă şi cu încredere Poliţiei. Dacă, într-adevăr, tânărul a fost agresat de mai mulţi atacatori şi din cauza fricii aceştia scapă de braţul legii, se stabileşte un precedent care lasă drum liber şi altor agresiuni. Ţineţi minte, Omerta nu protejează niciodată victimele, ci doar pe atacatori!

JCS-Flavius Militaru