Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ce prima tabără de vară s-a încheiat cu succes,  Narcis Lazăr, şeful Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, a declarat faptul că, în această vară, se vor mai organiza şi alte tabere pentru tineri, atât la Râul Alb, cât și pe litoralul Mării Negre.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin organizează până în 16 august o tabără națională cu denumirea de Atelier 19. La această tabără s-au înscris foarte mulți tineri, dar din păcate, nu toți vor fi acceptați.

„Avem o tabără națională care va fi împărțită în trei ateliere: artă fotografică, film și jurnalism. Ca în fiecare an, avem oameni profesioniști care le vor prezenta copiilor din tabără ceea ce ar trebui să cunoască în aceste domenii. Este a doua tabără națională aprobată de Ministerul Tineretului și Sportului pentru Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Cea de icoane pictate, măști venețiene și olărit s-a încheiat cu succes. De asemenea, am avut și un feed-back foarte bun vis-a-vis de această primă tabără națională. Mai pot spune că în perioada imediat următoare, la tabăra Atelier 19 vor participa și două grupuri de la Centrele de Zi de la Zăgujeni și Bunavestire din Caransebeș. În perioada 24-29 august vom avea şi o tabără cu caracter social, adresată persoanelor care nu au posibilitatea să-și trimită copii în tabere. Această ultimă tabără va fi subvenționată în totalitate de Ministerul Tineretului și Sportului“, a declarat Narcis Lazăr, directorul DJST Caraș-Severin.

Către sfârșitul lunii august, începând cu data de 28, va fi organizată o altă tabără, de data aceasta pentru persoanele cu dizabilități, adresată strict copiilor. Aceștia vor merge la mare, în stațiunea Eforie Sud.

Nicoleta Moraru