Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 260 de poliţişti şi peste 200 de jandarmi vor fi angrenaţi în acţiuni, iar oamenii legii recomandă: „Fiţi responsabili! Suntem de aceeaşi parte în lupta pentru viaţă“!

O declaraţie de presă a fost susţinută la sediul Poliţiei Caraș-Severin, în contextul sărbătorilor pascale catolice.

„Ca de fiecare dată, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin vor fi la datorie şi la acest sfârşit de săptămână, pentru ca Paştele Catolic să fie sărbătorit în condiţii de siguranţă şi pentru a ne asigura ca prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 să fie respectate, a subliniat inspectorul principal de poliţie Alina Boeru, purtătorul de cuvând al IPJ CS. În acenst sens, peste 120 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin şi cu celelalte instituţii judeţene ale statului, cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, şi respectarea măsurilor de sănătate publică. Efectivele de poliţie care participă la misiuni în această perioadă vor acţiona pe de o parte pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare, referitor la activităţile de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu noul coronavirus. Subliniem faptul că acestea vor fi desfăşurate împreună cu partenerii instituţionali. Doresc să reiterez faptul că scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a preveni răspândirea Covid-19. Astfel, poliţiştii, în echipe mixte, cu jandarmii, poliţiştii locali, pompierii şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor desfăşura activităţi specifice în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecţie sanitară luate de autorităţi. Protejarea sănătăţii cetăţenilor este prioritară, iar identificarea şi aplicarea măsurilor legale în cazul unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări este de importanţă crucială în această perioadă. Reamintesc faptul că 120 de poliţişti vor acţiona zilnic pe teren cu peste 60 de autospeciale. Cei mai mulţi dintre colegii mei, aflaţi la datorie în întreaga perioadă, aproximativ 260, sunt din structurile de Ordine Publică, iar 60 sunt poliţişti de la Rutieră. Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt implicaţi în acest dispozitiv complex de asigurare a siguranţei cetăţeanului, şi colegi de la structurile de Transporturi, Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice, luptători din structurile de intervenţie rapidă şi poliţişti de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Vă rugăm să fiţi responsabili, suntem de aceeaşi parte în lupta pentru viaţă“.

Din cuvintele plutonierului adjutant Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni, a reieșit că vor acţiona şi peste 200 de jandarmi, în special în zonele turistice şi ale lăcaşelor de cult, unde se aşteaptă aflux mare de persoane în noaptea de Înviere, cât şi duminică.

JCS-A.M.