Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În weekend, un cetățean român a fost surprins la volan deși avea dreptul de a conduce suspendat, în vreme ce unul cu dublă cetățenie, română și americană, nu avea permisul internațional!

Polițiștii cărășeni de frontieră i-au surprins pe ambii în trafic, pe DN 57 și DN 57A. Unul dintre ei, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan înmatriculat în România, a fost tras pe dreapta sâmbătă, 25 august, în jurul orei 18.30, de o patrulă a Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș, pe DN 57, în Răcășdia. „În urma verificării, s-a constatat că șoferul nu avea asupra sa permisul de conducere, acesta afirmând că are permisul suspendat și că nu poate prezenta dovada cu drept de circulație. Verificările ulterioare au confirmat faptul că cetățeanul român are permisul suspendat și prin urmare nu avea dreptul de a conduce. Lucrătorii noștri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat.“, informează Frontiera de Vest.

Cu o zi mai devreme, la ora prânzului, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova-Veche au tras pe dreapta, pe DN 57A, între localitățile Șușca și Pojejena, autoturismul condus de o persoană cu dublă cetățenie, română și americană. „Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Statele Unite ale Americii, acesta declarând că nu deține alt permis de conducere internațional sau permis de conducere românesc. Lucrătorii noștri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României. Totodată dorim să amintim faptul că persoanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României.“, precizează sursa citată.

JCS-A.M.